Miriam van Houtert-Rijhiner

The Jazz in Me – De première in de Kunstlinie Almere

Gisterochtend ging de wekker al vroeg en mijn hoofd liet mij gelijk weten dat het vandaag toch echt de dag was dat ik de première voorstelling van mijn eerste 1 womanshow “The Jazz in Me” zou gaan spelen. Nog wat besluiteloos over mijn podium outfits besloot ik toch de koffers te sluiten en nog de laatste puntjes op de I te zetten voordat ik zou gaan vertrekken naar de Kunstlinie, Almere.

Ik ben deze reis een jaar gelden begonnen, omdat ik, zoals jullie misschien wel hebben gemerkt, de lat graag hoog leg voor mezelf. Het moest een voorstelling gaan worden waar ik mijn verhaal zou gaan vertellen aan mijn publiek. Maar waar moest ik beginnen?? Ik kan inmiddels wel verschillende boeken schrijven over de dingen die ik heb meegemaakt in het leven :). De docent in mij vond het wel zo overzichtelijk om mijn verhaal in een chronologische volgorde te vertellen.  Het kind in mij wilde dat het een sprookje moest gaan worden.  De tiener in mij was wat rebels en vond dat zij ook belicht mocht worden. Niet de spreken over mijn Spaanse ik en de entertainer in mij stond erop dat Jazzy songs niet mochten ontbreken.  Toen nam mijn 40 jarige IK het heft in handen en begon met schrijven zodat iedereen die ik hier boven heb genoemd tevreden gesteld werd. :)

Daar stond ik dan om 12:00 in de lege zaal van de Kunstlinie waar het licht en geluidteam al druk aan het werk was. Ik bedacht me dat over een paar uur de zaal gevuld zou zijn met mensen die ik een super middag wilde gaan bezorgen. Samen met het licht en geluidsteam sprak ik alle details door zodat de doorloop helemaal vlekkeloos zou gaan verlopen. Binnen korte tijd was mijn hele team binnen en opgesteld. Om 14:00 was de doorloop van de show en ik moet toegeven dat de sfeer er al aardig inzat bij mij en de muzikanten.  En toch opeens bekroop mij een gevoel waar ik maar zelden last van heb…Een kleine dosis gezonde nervositeit!  Hoe dan ook bleef ik me in mijn achterhoofd afvragen wat het publiek van mijn verhaal zou vinden. ( mijn eeuwig denkende Ik :) Terwijl ik me aankleedde en mijn make-up deed in de kleedkamer keek ik mezelf goed aan in de spiegel en beloofde ik het kind, de tiener, de entertainer, de docent, de Spaanse ik en de Surinaamse ik dat deze veertiger alles zou gaan geven!! Maar nog belangrijker gewoon FUN moest gaan hebben met het publiek.   De bel van de zaal luidde, de deuren gingen open en het publiek, bestaande alle leeftijden, stroomde langzaam de theaterzaal binnen. Vanachter het gordijn bekeek ik het allemaal en zag dat de zaal zowat vol zat. Joepie! De muzikanten liepen op, het applaus klonk en IK was ready voor SHOWTIME!!

Het publiek liet zich meevoeren met mijn verhaal en hun Jazzy happy & sad feelings werden zeker ook geraakt door de verschillende anekdotes en songs. Ja, zelfs ik werd overmand door een treurige emotie toen ik voor het eerst mijn eigen geschreven nummer “QUIET” ten gehore bracht. De zaal was muisstil, maar ik herpakte me snel om de voorstelling als een feestje te eindigen met mijn nieuwe single “Minute Made Woman”. De zaal ging los, ik kreeg een luid applaus en nam met een buiging even afscheid van het publiek. De band speelde door en het publiek bleef applaudiseren! Wat was ik blij daar achter in de coulissen!  “We want more” klonk uit het publiek en de band zette het laatste nummer van de voorstelling in “THE JAZZ IN ME”. Lachende gezichten verlieten de zaal en ik bedankte ze stuk voor stuk dat ze hun eerste lentedag met mij wilde doorbrengen. BEDANKT ALMERE VOOR DIT WARME GEVOEL,  JULLIE SUPPORT en PRACHTIGE REACTIES!

 

Vanmiddag onwijs genoten van je show, kon wel een swingende middag gebruiken :). Dank je wel voor je geweldige show. Heel veel succes, en kom zeker nog een keer van je genieten.

Lieve Graziella, je hebt me echt geraakt met je mooie persoonlijke optreden , bedankt

Een IPhone compilatie van een bruisende, ontroerende en Jazzy one-woman show van Graziella Hunsel Rivero
Een echte “must see” !!!!!!

Vandaag de première van de Jazz in me de theater show van Graziella Hunsel Rivero. Zorg dat je erbij bent 27 maart Bijlmerpark theater 2e show . Mijn complimenten, theater, zang, Jazz, een ode aan de Bijlmer en inspiratie.!!!

Mooie show. Prachtige zang. En een geweldige zangeres. succes met je tweede show you are doing great!

Wat een mooie en persoonlijke show. Veel succes met je verdere carrière.

Dit was zo’n geweldig optreden: BIJZONDER….. goed, emotioneel, kleinschalig, lief, persoonlijk, ontroerend en vooral jazzy en swingend! TOP Graziella Hunsel Rivero! You have a new fan!

Wat een prachtig concert! Wij hebben genoten!

 

Op zondag 27 maart sta ik met The Jazz in Me in het BIJLMER PARKTHEATER!

Wil jij er ook bij zijn? Klik dan op het woordje BIJLMER PARKTHEATER voor TICKETS :)

 

 

The Jazz in Me

Teksten & muzieksamenstelling – Graziëlla Hunsel Rivero

Band: Jai-Jai Vos ( drums) Pieter van Santen ( Piano) Daniel van Huffelen ( Contrabas) Rosita Loth ( Backing vocals)

Regie: Maaike de Groot

Licht: Nick Jonker ( Almere)

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply