Just Me – 18 days and counting

Begin dit jaar ben ik begonnen aan een nieuwe muzikale uitdaging in mijn leven. Mijn tweede solo album “Minute made woman”. Dit keer zonder muzieklabel of subsidie, “Just Me for Me”. Met een schrijfblok, een pen in de hand en een hoofd vol ideeën ben ik mijn stappenplan, in de nachtelijke uurtjes, gaan uitwerken.

Producer Joos van Leeuwen van de Soundwise studio was geïnteresseerd in het co-producen van het album en zo begonnen we, tussen al mijn lessen door, stap voor stap aan het proces van het omzetten van mijn kant en klare teksten en melodielijnen naar concrete liedjes. Het was vanaf sessie 1 voor mij heel duidelijk dat samenwerking met Joos de juiste was, omdat elk nummer precies klonk zoals ik het bedoeld had en er nog meer ideeën ontstonden om de nummers naar een ander level te brengen. Ook Jochem Fluitsma raakte enthousiast en zo zaten we voor sommige nummers met z’n drieën gezellig aan een track te werken.

Al snel stonden er 5 nummers in de steigers die door, niet de minste live muzikanten uit Nederland in een live sessie, werden ingespeeld.  Dat moment voor mij was magisch en onvergetelijk! Bedankt Joos van Leeuwen, Jochem Fluitsma, Marcel Schimscheimer, Marcel Serierse,  Jan van Duikeren, Louk van Boudesteijn, Guido Nijs,  Jeanine van Amsterdam, Eva Traa en Julia Kleinsma. You made my dream come true!!

 

EP Graziella.21

Jezelf als product in fase 1 in de markt zetten?

Daar heb je een goede look and feel voor nodig die past bij de muziek die je maakt, bij wat de laatste trend is, wat in de smaak valt bij jouw volgers, maar vooral laat zien wie deze ME is. Zo als Justin Bieber zijn “Beliebers” heeft, heb ik ook een select gezelschap dat van wanten weet als het gaat om fotografie en mijn imago op het Internet. Miriam van Houtert- Rijhiner  maakt altijd  super goede foto’s van mij en Thomas Borkent is  “my man” on the net. Bedankt Miriam en Thomas voor jullie grote creatieve bijdrage aan deze fase.

 

 “Just me”   The song

Mijn eerste single ontstond een paar jaar geleden toen mijn zoon Santana, die gek is op drummen, een beat drumde waar ik een blaaspartij/ melodie op verzon. Gegrepen door de combinatie legden wij dit vast op een smartphone. Had geen idee dat de tekst die ik er 2 jaar later op zou schrijven een “vette”track zou gaan opleveren. ..hahahahaha. Bedankt Santana voor jouw onuitputtelijke creativiteit.

Just me, gewoon ik. Dat zijn wij allemaal. Maar wie ben jij dan in het leven wat je elke dag leidt? Door de 9 – 5 mentaliteit zijn we gauw geneigd onze passie te vergeten en onze dromen slechts dromen te laten. Ga opzoek naar de kracht in jezelf zodat je kleine of grote dromen kan waarmaken, verleg jouw eigen persoonlijke grens en bovenal geloof elke dag in jouw eigen kunnen.

De bigband sound en de triphopbeat geven Just me een tijdloos gevoel en ik hoop dat de boodschap van mijn eerste single opgepikt wordt door een ieder die wat extra “power” nodig heeft in het leven.

Nog 18 nachtjes slapen… I can’t wait..:)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply