Geen koffer, familie en Swarovski

 

Wat een begin van de reis naar Suriname!  Het had alle ingrediënten van een Home alone film. Niets wat in de verste verte de rustige gemoedstoestand ten goede komt. We haalden het vliegtuig op het nippertje door toedoen van allerlei gekke omstandigheden. Santana met en ik zonder koffer. Gelukkig kwamen we naast een hele humorvolle meneer te zitten die de vlucht van 8 en een half uur heel aangenaam maakte.

Daar kwam het broccoliwoud, na 8 en een half uur, in zicht en Santana werd helemaal enthousiast. Dit werd alleen maar meer toen we de trap afliepen en voet zetten op Surinaamse grond! Na heel lang wachten op een stempel in het paspoort konden we eindelijk Zanderij uit en daar was neef Derrick die ons kwam ophalen. Yes, famirie!

Het eerste dat Santana, als autokenner, opviel, waren de dure auto’s en de kasten van huizen met vlaggetjes langs de weg van Zanderij naar de stad.

De eerste stop was bij het ouderlijk huis van neef Derrick waar mijn tante en mijn nicht wonen. Second stop, de Hermitage Mall voor een nieuwe basisuitrusting, want, zoals jullie net gelezen hebben, heb ik zeer light gereisd.  Wat een fashion in de Hermitage Mall! Je kan kleding en schoenen voor elke gelegenheid aanschaffen. Wat een klasse en wat een stijl!

Intertoys, Hugo Boss en zelfs de Swarovski winkel ontbreekt niet in Paramaribo.  Ook viel het mij op dat de samenstelling van de bevolking erg veranderd is in vergelijking met 18 jaar geleden. Maar niet alleen de bevolking, het aanbod aan glamourkleding, maar ook nieuwe  architectuur verschilt hemels breed van de authentieke architectuur waar Paramaribo om bekend staat. Wij voelen ons in ieder geval nu al op ons plek.

Welkom in Suriname!

5 replies
  1. Hans Polak says:

    Je doet het geweldig! Ik heb jouw voortreffelijke interview beluisterd vandaag op radio Paradise FM! x

    Reply
  2. Els/Frits Hunsel says:

    Ai baja: omslagdoeken (readytex) met Tshirts voor dagelijks gebruik. Dank voor je indrukken. Liefs aan Santana

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply