December…The joy of giving!

Van geven komt leven!

De maand december is inmiddels 2 weken oud en bij de meeste mensen is het Kerstgevoel al helemaal weer tot leven gekomen. Kerstliedjes op de radio, Kerstversiering hangt in en om het huis, schaatsbanen in de stad en de heerlijke lucht van Hollandse gebakskramen ruik je overal.  It’s the most wonderful time of the year!

Ik ben al jaren niet zo happig meer op het kopen van grote cadeaus en het uitgebreide dineren tijdens de Kerstdagen, omdat ik van mening ben dat deze dagen juist extra draaien om het denken aan de medemens die het “minder” heeft dan al die pracht en praal en gezelligheid die je in de reclame op tv en in de reclamefolders ziet. Iedereen kent het Bijbelse verhaal rond de geboorte van het kindje Jezus en weten dat naastenliefde soberheid, dankbaar zijn en wederzijds respect slechts enkele sleutelwoorden uit dit verhaal zijn. Doordat de herbergier Josef en Maria een plek in de stal gaf, kon Maria, op een beschermde plek, leven geven aan haar kind.

Een kans geven is weer een andere kans creëren

Mijn motto in het leven en zeker als het gaat om het werken met (jonge) mensen in het onderwijs is dit voor mij de manier om hen de tools te geven om zich verder tot eigen tevredenheid te ontwikkelen.  Je staat versteld hoe snel (jonge) mensen de lat hoog of hoger voor zichzelf durven te leggen als je als docent de kans neemt een deeltje van jouw persoonlijke ervaring met ze te delen.

Ik verkeer op dit moment in een luxepositie en geniet van korte periode van vrije tijd waarin ik mijn persoonlijke talent met anderen kan delen! Vandaar dat  het Goede Doel deze maand extra mijn aandacht krijgt. De afgelopen weken heb ik het nieuwe radiostation Almere on air  geopend, een bedankoptreden gegeven op het Arte College voor alle lieve leerlingen en collega’s en acte de présence gegeven tijdens het vrijwilligersgala van Venzo in Amsterdam. De komende dagen staan er nog een paar mooie acties en optredens op mijn agenda..:) :)!

Meer acties en optredens!

  • 16 december 18:30 -20:30  – Glazenhuisactie voor het Voedsel Loket in Almere  http://www.almereonair.nl/
  • 18 december – Workshop Jazzy Christmas carols voor mijn lieve collega’s van het Arte College
  • 19 december 21:00 – 21:30  –  Kerstborrel in Motion Dance Studio -Jazzy Christmas Graziëlla Hunsel Rivero en pianist Pieter van Santen
  • 23 december 12:00 -13:00 –  Meet and Greet in LALA Moda in Purmerend
  • 28 december 16:00 ( aanvang) – Radio Bangsajawa -Sek’ing gwe

 

Veel plezier met jullie eigen Kerstvoorbereidingen  en mocht je misschien nog aan mijn motto “Van geven komt leven” denken, schroom dan niet om een ander een smile op het gezicht te bezorgen met een simpel gebaar.

 

vrijwilligers

 

 

4 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply