Arte College, de start van mijn Voice avontuur

4 jaar geleden stapte ik van Het Baken Park lyceum over naar de kunstzinnige middelbare school het Arte College om daar Spaans te geven. Het was voor mij een hele nieuwe gewaarwording, want ik ging van 7 jaar Spaans geven in een klaslokaal naar het lesgeven op een Leerplein. Een hele andere aanpak die met veel discipline van docenten en leerlingen zeker wel werkt.

Ik werd ook gelijk mentor van de enthousiaste brugklas 1A.  Dat was leuk, omdat de overgang van groep 8 naar de middelbare school echt een omwenteling is in het leven van een mens. Gezellige collega’s die vol zitten met  (kunstzinnige) plannen of gewoon plannen om met de andere vakken kunstzinnig aan de slag te gaan dat is ook typisch Arte.

We kunnen dan ook goed ons ei kwijt in de drie Arteweken per jaar waarin de alle leerlingen op een andere manier les krijgen. Dit kan zijn in de school of op andere locaties. Ook zijn er jaarlijks vele voorstellingen te zien in de onze aula die een theaterzaal is.

Een mens als ik kan mijn academische kant – het geven van het vak Spaans- en mijn passie voor zingen en podiumkunsten goed inzetten op het Arte. Daarom noem ik mijn vorm van lesgeven…….

Edutainment..:)

(entertainment en educatie)

In mijn lessen Spaans ( klas 1 -6) zitten allemaal elementen om de leerlingen makkelijker de taal aan te leren. Zang, toneel, het maken van eigen reportages in de doeltaal, etc. Dit werd op gemerkt door mijn leerlingen uit klas 2B en 3 leerlingen uit deze klas David, Ruben en Laurens namen, in het geheim, het initiatief om me op te geven voor The Voice of Holland.

Ik was dan ook in shock toen ik werd overvallen op het werk en ik helemaal wild enthousiast “JA” zei tegen dit fantastische gebaar van mijn lieve leerlingen. Inmiddels zijn we al een tijdje op weg in dit #TVOH avontuur en is er, naast de vele #fanpages op #Instagram, ook een fanpagina op de website van het Arte geboren!! Muchas gracias Bert voor dit mooie gebaar!

Wil je de pagina zien? Klik dan op de volgende link:

Arte College Fanpagina Graziëlla Hunsel Rivero

2B de klas die mij opgaf

Met mijn mentorleerlingen Zoë, Kyara, Naomi en Jamai

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply